Ποιοι είμαστε

Ιστορικό

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ιδρύθηκε το 1989 με σκοπό και στόχο τη συσπείρωση των οικογενειών που ζουν από κοντά το πρόβλημα.

Ο Σύλλογος αριθμεί 229 μέλη, ο πραγματικός αριθμός παιδιών ΑμεΑ όμως είναι διπλάσιος αν όχι τριπλάσιος.

Η αναγνώριση του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας από τους δημοσιογράφους του Νομού μας, ως το πρώτο σε εθελοντική δράση σωματείο της περιοχής ήταν η αφορμή που οδήγησε στο να τιμηθεί ο Σύλλογος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια τον Απρίλιο του 2007.
Ένα μεγάλο επίτευγμα του Συλλόγου είναι η σύσταση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «ΟΡΙΖΟΝ» που είναι ουσιαστικά το παιδί του συλλόγου, που βασικό μέλημα και στόχο έχει τη λειτουργία της Μονάδος ημιαυτόνομης διαβίωσης και διημέρευσης παιδιών ΑμεΑ.

Ένα έργο ζωής που θα ανακουφίσει τους γονείς που δεν ξέρουν τι θα απογίνουν τα παιδιά τους όταν αυτοί δεν θα υπάρχουν στη ζωή για να τα φροντίζουν!

 
Εδώ και πέντε χρόνια ο Σύλλογος, οδηγούμενος από τις ανάγκες των γονέων και των παιδιών, λειτουργεί στην πόλη μας το «ΚΕΝΤΡΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ» (Παυλίδη Αδαμοπούλου 27, Πτολεμαΐδα) βασιζόμενος αποκλειστικά σε δικούς του πόρους.
Η λειτουργία του Κέντρου στηρίζεται στη βοήθεια της εθελοντικής ομάδας του Συλλόγου.

Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πράξη το «ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ».

Top